Šef vatrogasaca: Ne idite u centar Petrinje jer svaki trenutak nešto može pasti

Vijesti 07. sij 202120:33 > 20:40 0 komentara
petrinja, potres
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Jučerašnji i današnji potres nanijeli su nove štete Petrinji i drugim gradovima i mjestima, ali i uznemirili građane.

Bilo je poziva građana, ali nije bilo intervencija bez obzira na dodatna urušavanja. Vatrogasci će u petak ponovno sve obići.

U zadnja 24 sata vatrogasci su na tom području imali 1006 intervencija s 504 vatrogasca u 204 vatrogasna vozila.

“Ovdje je velika opasnost i svakodnevno su zgrade sve nestabilnije. Zbog onoga što mi vidimo, preporučio bih svima da ne idu u centar grada jer zaista svakoga trenutka nešto može opasti”, izjavio je za Dnevnik Nove TV glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Sedam ozlijeđenih vatrogasaca

Za sada su, kaže, imali šestero ozlijeđenih vatrogasaca, a nakon zadnjeg potresa u četvrtak još je jedan ozlijeđeni koji je pao s ljestvi. Nalazi se u bolnici zbog uganuća koljena.

VEZANE VIJESTI

“Konstantan rad je naša zadaća. Raščišćavanje i uklanjanje opasnosti za građane s krovova, skidanje dimnjaka, uz rad s vlasnicima kuća, ali i raznim tvrtkama koje su kod nas na ispomoći. Moramo djelovati organizirano i sigurno”, kazao je Tucaković.

Kako su organizirano dovodili ekipe, tako će i sustavno smanjivati broj ljudstva ljudstva na terenu, sukladno potrebama, ali i terenu, kao i vremenskim uvjetima.

“Ako jako zahladi i neće se moći raditi, naravno da ćemo to malo prekinuti pa se opet vratiti. No sve dežurne ekipe će ostati ovdje”, istaknuo je Tucaković.

Opasan dolazak na ruševine

Osvrnuo se i na ljude koji dolaze u ruševne dijelove kako bi se samo fotografirali.

“To je vrlo opasno. Građani ne bi trebali ići blizu bilo kakvih opasnosti, a posebno ne kod rupa koje se mogu dodatno zarušiti. To predstavlja problem kao i sve cigle koje vise, ali mi radimo i uklanjamo, pomažemo i ostat ćemo dokle god to bude potrebno”, zaključio je glavni vatrogasni zapovijednik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!