Selak Raspudić: Ako u trenutku sjećanja na žrtvu Vukovara bacate vijenac u Dunav, vi provocirate

Vijesti 17. stu 202313:30 5 komentara
Pixsell/Patrik Macek

Marija Selak Raspudić za N1 je komentirala potez SDSS-a da ove godine 17. studenog neće baciti vijence u Dunav u Vukovaru za sve žrtve Domovinskog rata.

“Riječ je o provokaciji i bacanju rukavice Andreju Plenkoviću, vidjet ćemo kako će on reagirati na to. Nećemo se čuditi ničemu što će on na to reći jer oni zajedno mogu preživjeti sve. Njih veže interes. Milorad Pupovac je podržao i ministra Ivana Anušića koji je rekao da je njemu prošao rok trajanja. Miloradu Pupovcu i SDSs-u nikad neće isteći rok trajanja”, rekla je saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

Navodi da je u pitanju je čista politička strategija i dogovor.

“Ako ste potpredsjednik Vlade ispravno je da s ostalim članovima vlade obilježite žrtvu Vukovara. Fokus ne treba biti bacanje vijenca u Dunav za sve žrtve nego u ovom slučaju za hrvatske žrtve. Dan sjećanja je vezan za žrtve Vukovara. Pretvaranje samih sebe u žrtve vrijeđa sve građane Hrvatske. Ako vi u trenutku sjećanja na žrtvu Vukovara, bacate vijenac u Dunav, vi provocirate. Vlast je unutar sebe konradiktorna i nema autentičnu nacionalnu politiku”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare