Šeparović: O referendumu o ukidanju Ustavnog suda odlučivao bi – Ustavni sud

Vijesti 16. svi 202220:39 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su Most i predsjednik Zoran Milanović kritizirali današnju odluku Ustavnog suda da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid-potvrda i "stožerokracije" nisu u skladu s Ustavom komentar smo zatražili od predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića.

Most je oštro reagirao nakon što je Ustavni sud u ponedjeljak zaključio da referendumska pitanja iz dviju njihovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom, poručio je kako to nije samo kapitulacija Ustavnog suda, nego i HDZ-a.

VEZANE VIJESTI

Predsjednik Milanović je pak otišao korak dalje, nazvao ovu odluku državnim udarom te rekao da bi Ustavni sud trebalo ukinuti.

“Ustavni sud u pravilu ne komentira političke izjave i inicijative političkih stranaka. Napominjem da je Ustavni sud samostalno i neovisno državno tijelo koje jamči primjenu i poštivanje Ustava čije su ovlasti propisane Ustavom i Ustavnim zakonom o Ustavnom sudu. O ustavnosti eventualnog referenduma o ukidanju Ustavnog suda odlučivao bi Ustavni sud bilo na zahtjev Hrvatskog sabora ili na vlastitu inicijativu”, rekao je za N1 predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare