Severinina odvjetnica: Ne radi se o jednom postupku, u 11 godina ih je provedeno i preko sto

Vijesti 28. sij 202416:30 2 komentara
Marko Lukunic/Pixsell

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš s našom Jelenom Bokun komentirala je reakcije Vrhovnog suda na izjave predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića koji je rekao da je pjevačica "popularna i imućna, a ne mala i nemoćna ženica", ali i cijeli taj slučaj koji traje već dugih 11 godina.

“Mogu reći da je reakcija Vrhovnog suda koja je na neki način obrazložila istup predsjednika Vrhovnog suda dobrodošla. Ona je korektna i na neki način mislim da je to isprika, iako direktno nije tako rečeno. Ali kako je predsjednik rekao da mu je žao, znači da se ispričava i Severini i svim oni sitnim i nemoćnim, ali i svim moćnim i imućnim ženama. Vjerujem da osobno nije mislio diskriminirati, ali njegova prva izjava nije bila dobro prihvaćena. Što se tiče ostalih izjava koje su se pojavile u medijima, mislim da je demokratsko pravo izjašnjavanje građana o nekom pitanju”, rekla je Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

Ona navodi kako smatra da Vrhovni sud kao tijelo javne vlasti, mora prihvatiti pravo javnosti na kritiku.

“To se se dosad nije događalo i to na neki način otvara neku novu praksu da si suci daju slobodu komentiranja odluka koje su donijeli. Ako nastane takva praksa da svaki sudac koji se osjeti povrijeđenim javnom riječi, komentira to, bit će zanimljivo pratiti takve slučajeve. Građani imaju pravo na kritiku. Oni koji imaju različita pravna mišljenja, nije korektno prozivati kvazi pravnicima”, kazala je.

Biloš navodi da se u Severinom slučaju ne radi o jednom postupku.

“To nije samo jedan postupak. Vezano za skrbništvo, bilo je preko 60, možda i preko 100 postupaka koji su svi u konačnici bazično temeljeni na odluci o skrbništvu. To je sigurno traumatizirajuće i nije u načelu s pravilima pravičnog suđenja i suđenja u razumnom roku. Odluka Vrhovnog suda je odmogla na način da se odlučivanje županijskog suda i preispitivanjem prvostupanjske presude vraća na odluku iz 2019. godine. Županijski sud preispituje odluku iz 2019. godine, a nakon toga su došli drugi postupci i odluke. To je apsurd. Neki postupci se paralelno vode. Ovo su stvarno nevjerojatne situacije, ne može se predvidjeti kako će to dalje izgledati. Iako se poziva na interes djeteta, to sigurno nije interes djeteta”, zaključila je Biloš.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare