Sin radnika Čistoće koji je ostao bez ruke: Tužit ćemo Grad Zagreb

Vijesti 05. pro 202320:28 1 komentar
Goran Stanzl/PIXSELL

U urušavanju otpada s brda odlagališta Jakuševec ozlijeđena su tri radnika. Jednome od njih amputirana je ruka. Ozlijeđeni radnik nije više na intenzivnom odjelu, ali u šoku je još uvijek, kao i njegova obitelj.

“Jučer je bio stabilno i dobro. Danas ne znam, nisam još bio kod njega. Vidi se da je dosta u šoku, pod tabletama je, ne razgovara baš normalno i pokazao mi je da nema ruku”, rekao je Mario Topolovec, radnikov sin za Dnevnik.hr.

“Svjestan je onoga što se dogodilo. On je rekao da je čuo ‘bum’ i da se dogodio taj odron i skočio je preko ograde, a što mu je ruku odrezalo, to ne zna”, izjavio je njegvoj sin.

“Čuo je kako je eksplodiralo. Hitna je došla po njega i dalje se ničega ne sjeća. Dalje se probudio u bolnici nakon operacije.”

Na pitanje kako je njegov otac podnio situaciju, odgovara: “Zasad je dobro, pod tabletama je i kako će biti dalje, ne znam. U šoku sam.”

Kaže da je Grad Zagreb ponudio pomoć. “Gradonačelnik Tomislav Tomašević me zvao, bio je jučer kod njega. Ponudili su svu moguću pomoć”, rekao je radnikov sin.

“Gradonačelnik je baš mene zvao da procijenim može li k njemu, on je jučer navečer bio kod njega”, kaže Topolovec.

Sin ozlijeđenog radnika kaže da će tužiti Grad Zagreb.

“Naravno, tužit ćemo, sami ćemo angažirati odvjetnika. Jer, 17 godina je radio, za dvije godine trebao je ići u mirovinu, a sada je invalid, nemam što drugo reći. Teško mi je zbog situacije, ali moj se otac jako hrabro drži”, izjavio je Topolovec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare