Sindikalist: Pokrovac i ja sutra idemo u Zagreb. Pokrovac: To mi je prvi glas, ne idem

Vijesti 29. stu 202319:14 1 komentar
N1

Prosvjed seljaka ušao je u osmi dan, a njihov ultimatum ministrici poljoprivrede Mariji Vučković da dođe k njima umjesto oni k njoj u Zagreb, nije prošao. Dali su joj rok do 17 sati, nije se pojavila i pozvala ih je još jednom u Zagreb. Ali, Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela tvrdi da se to neće dogoditi.

Istovremeno, nije ni ispunio prijetnju da će se nešto dogoditi u slučaju ako se ona ne pojavi. Dapače, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Duško Pavlik čak je rekao da će se ići u Zagreb na sastanak sutra u 14 sati.

“Ako treba ići u Zagreb, ići ćemo. Ići ću ja, gospodin Pokrovac, Kristina i dva svinjogojca. Sve ćemo učiniti da se ovo riješi, s naše strane. Mislim da je tako i s njihove strane. To što je gospodin Pokrovac rekao… Imali smo nesuglasice”, izjavio je Pavlik Jeleni Bokun.

Sve te riječi je pak našem Ivanu Hrstiću osobno Pokrovac i demantirao. Tvrdi da nije čuo ništa oko odlaska “male delegacije” u Zagreb. Ne odustaje od onoga što je već izjavio, želi da ministrica dođe k njima u Slavoniju.

“Mi u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje. Prozvao bih Brlošića da se ne hvata vrućih stvari za koje nije. Poljoprivredna komora ništa nije učinila. Pitao bih ga kako on danas živi? Živi dobro jer je kraj Vlade, Ministarstva. Takav čovjek i takva Komora neće opstati. Založit ćemo se da se takva Komora ukine jer ona je samo potpora Vladi. Ne želimo da se s nama manipulira”, izjavio je jutros Pokrovac.

Srećom, nikakav “kaos na hrvatskim cestama” se nije dogodio, a baratalo se i takvim prijetnjama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare