Sindikat policije: Nismo plaćali odvjetnika policajcu optuženom za silovanje

Vijesti 18. stu 202122:41 2 komentara
Policijska uprava zagrebačka / Ilustracija

Sindikat policije Hrvatske (SPH) u četvrtak je priopćio da taj sindikat nije plaćao odvjetnika policajcu u kaznenom postupku, optuženom za silovanje u vrijeme Domovinskog rata, demantirajući time navode objavljenje ranije danas na portalu N1.

“Sindikat policije Hrvatske ovime daje javno priopćenje vezano za objave u medijima 18. studenoga, kojima se navodi kako je sindikat policije plaćao odvjetnika policajcu silovatelju iz Vukovara”, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SPH Dubravko Jagić.

VEZANA VIJEST

Dodaje da u policiji djeluje više sindikata. “Sindikat policije Hrvatske nema veze s navedenim slučajem te nije plaćao odvjetnika policajcu u kaznenom postupku optuženom za silovanje u vrijeme Domovinskog rata”, naveo je predsjednik SPH-a.

U razgovoru za portal N1 jedna od stanovnica Vukovara S.M., žrtva seksualnog zlostavljanja u ratu 1991. na vukovarskom području, rekla je, uz ostalo, kako je odlučila prijaviti svoje silovatelje 10 godina kasnije (nakon mirne reintegracije), kada ih je susrela u Vukovaru, a jednog vidjela u uniformi hrvatske policije. Navela je i da mu je Sindikat policije plaćao odvjetnika.  Također je rekla kako su obojica zločinaca u bijegu, da je izdana međunarodna tjeralica te da je jedan u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako je, kaže, doznali da je promijenio identitet i živi izvan granica Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare