Sindikat traži plan aktivnosti za zaštitu zaposlenika u socijalnoj skrbi

Vijesti 16. tra 202110:18 0 komentara
Miranda Cikotic / PIXSELL / ilustracija

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske u petak je izrazio zabrinutost zbog serije napada na stručne radnike centara za socijalnu skrb zatraživši žuran plan aktivnosti radi zaštite i sigurnosti zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.

“Potaknuti serijom napada na stručne radnike centara za socijalnu skrb, izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost i daljnje obavljanje profesionalnog rada u atmosferi linča, neprimjerenoj civiliziranoj državi”, ističu sindikalci u priopćenju.

Sindikat najoštrije osuđuje svaki govor mržnje, prijetnje i neprimjerene poruke koje su ovih dana upućene zaposlenicima koji požrtvovno i s velikim entuzijazmom pomažu najugroženijoj populaciji građana.

VEZANE VIJESTI

Posebno ih zabrinjava inertnost i nedovoljna angažiranost onih od kojih se očekuje da žurno poduzmu mjere i aktivnosti u zaštiti osobnog i  profesionalnog integriteta ljudi, kao i sustava.

“Status službene osobe dobili smo nakon mučkog napada na stručne radnike CZSS Đakovo. Nismo ga tražili s namjerom da nas se još dodatno penalizira, nego zbog zaštite od prijetnji i napada korisnika koji su zahvaljujući neefikasnosti i nerazumijevanja težine i složenosti poslova koje obavljamo postali naša svakodnevnica”, navodi se u priopćenju.

Stoga od Vlade i resornog ministarstva zahtijevaju žuran plan aktivnosti u cilju zaštite i sigurnosti zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!