Sindikati nezadovoljni novom vladinom ponudom: “Prioritet je osnovica!”

Vijesti 18. lis 202218:39 0 komentara
N1

Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić u Dnevniku N1 televizije komentirala je pregovore Vlade i sindikata. Navodi da je nova vladina ponuda bolja, no nedovoljna te da je povećanje božićnice korak u dobrom smjeru, ali da inzistiraju na većoj osnovici.

“Vlada je korigirala svoju ponudu. Ona za valdinu stranu predstavlja veći materijalni izdatak, ali ne mogu pomisliti da je to dovoljno dobro za članove Nezavisnog sindikata”, kazala je Lovrić pa nastavila:

“Ono što bi se našim članovima više moglo dopasti je rast božićnice i regresa. Već na ovoj božićnici je rast s 1500 na 1750 kuna. U istoj mjeri se i regres povećava, na 1750 kuna. Dar za djecu koji je dugo bio zacementiran na 600 kuna sad bi se popeo na sto erua, odnosno 750 kuna.”

VEZANA VIJEST

Kaže da je ponuda bolja, ali da su očekivali rast osnovice. “Opet imamo 4+2, kako god okrenemo to je 4+2. Bojim se da sam rast božićnice nije dovoljan.”

Dodaje da komentari središnjeg odobora pokazuju da nisu zadovoljni ponudom.

“Imam dvoju – zamarati članstvo s ponovnim izjašnjavanjem gdje očekujem odbijanje ili ćemo čekati pa će središnji odbor sam donijeti odluku ima li odbijanja”, kazala je Lovrić.

“Dojma sam da ima volje, ali nismo pronašli najbolji način da bude vuk sit, a ovce na broju. Vlada mora ozbiljno razmišljati o osnovici”, dodaje.

Kaže da novu ponudu očekuju u utorak na novom sastanku s Vladom. “Dugoročno, osnovica nam je prioritet i zato nam je važno da taj broj 4+2 bude bliže 8+5.”

“Može li Vlada ponudi 8+5 – ne znam. Koliko mogu od tog 4+2 prema ovom 8+5, to je na njima da ponude”, zaključila je Lovrić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!