Premijer: Vladinim mjerama se sprječava da cijena struje ne bude 100 posto veća

Vijesti 16. ožu 202312:18 2 komentara
Izvor: Marko Prpic/PIXSELL

Na 201. sjednici Vlade RH predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom je govoru govorio o vladinim mjerama pomoći vezano uz energente i inflaciju.

“Glavna tema današnje sjednice Vlade je posvećeno četvrtom paketu mjera za zaštitu građana i gospodarstva u ovoj krizi uzrokovanoj velikom mjerom brutalnom agresijom Rusije”, rekao je.

Kaže da je cilj paketa da svi ostanu na nogama i da država bude uz svoje građane i gospodarstvo. “Djelujemo da se u hrvatskom društvu održi socijalna kohezija i da gospodarski subjekti prođu sa što manje.”

“Ovaj četvrti paket mjera dolazi na dnevni red Vlade nakon što su resori proteklih tjedana radili na pripremi, on je sveobuhvatan i snažan. Razvivši visok stupanj povjerenja u dijalogu sa socijalnim partnerima, dogovorili smo paket koji se sastoji od tri temeljna cilja: ublažavanje rasta cijena energenata, zaštita od inflacije i posebne potpore i poticaji ciljanim skupinama”, rekao je Plenković.

Ovo je već treća godina politike državnog intervencionizma, dodao je, podsjećajući da je intervencija počela s covid-krizom.

“Vladinim mjerama se praktični sprječava da od 1. travnja cijena struja za kućanstva ne bude dvostruko veća, odnosno 100 posto, a cijena plina za 70 posto. Mjere izravno koriste našim građanima i gospodarstvu”, istaknuo je.

Zahvalio se svim članovima Vlade koji su radili na paketu. “Poruka je jasna: proći kroz krizu svi zajedno uz očuvanje socijalne kohezije i veliku socijalnu osjetljivost Vlade RH.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare