Slavonac osuđen jer nije pokosio dvorište, branio se da živi u Njemačkoj

Vijesti 06. pro 202315:41 4 komentara
Pixabay / Ilustracija

Muškarac (29) iz Nove Gradiške je proglašen krivim i osuđen jer nije pokosio travu u svojem dvorištu oko obiteljske kuće.

Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog na koji je uložio prigovor pa je sve završilo na sudu, prenosi Danica. Prema presudi, kriv je jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je muškarac priložio u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu.

Kao olakotnu okolnost sud je 29-godišnjaku uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Osim toga, navodi sutkinja, on je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je plaćena, što znači da inače brine o održavanju okućnice.

Unatoč svemu, mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare