Sljemenska žičara i dalje nema sve dozvole, Pavičić Vukičević najavila tehnički

Vijesti 25. tra 202122:57 > 22:59 0 komentara
N1

Preplaćena sljemenska žičara nikako da dobije sve potrebne dozvole. Za sada se gondole probno voze prazne, a vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, za N1 otkriva da će tehnički pregled biti obavljen idućeg četvrtka.

Stanari naviknuti na podsljemensku tišinu, ogorčeni su projektom koji im buči pod prozorom.

“U zadnje vrijeme kako je bila bučna i kako te komisije dolaze, ja ne ulazim u to, ali dosta nam je bučno… Pokvarili su nam naš mir”, ispričala je jedna stanovnica Gračana.

Drugi stanovnik dodaje kako su pisali peticiju, susjed je to vodio, ali ne zna što je s tim. Naime, nitko se nije javio. “Jako se čuje, most ovaj – tu se strašno čuje”, govori.

Od probnih do pravih vožnji treba nabaviti sve dozvole. Za uporabnu nedostaje upravo test koji će reći je li buka u dozvoljenim granicama.

Pavičić Vukičević: Tehnički pregled 29. travnja

“Mogu najaviti da ćemo imati tehnički pregled 29. travnja. Čeka nas izdavanje još samo sanitarne inspekcije, jedne od preko 150 koje su dosad izdate”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Na čelu inspektorata, pak, nalazi se HDZ-ovac, stoga iz gradskih kuloara spekulacije da se namjerno sabotira kako žičaru pred izbore ne bi otvorila upravo Bandićeva nasljednica.

Joško Klisović ističe da su partneri u Gradskoj skupštini skladno funkcionirali kad je trebalo glasati za preplaćivanje žicare, a danas odgovornost prebacuju jedni na druge. Klisović upozorava na problem sigurnosti, kao i Tomislav Tomašević koji pobjedi li – kaže, neće žuriti staviti ju u pogon:

“Ništa prije nego napravimo sve testove i vidimo je li ona sigurna za građane..”

Projektu vrijednom 250 milijuna kuna cijena je utrostručena, čime se bavi i DORH. Prašinu u javnosti podigao je YouTube video u kojem se otkrivaju detalji kako je cijena rasla, do danas premašila i neke od najskupljih žičara na svijetu.

Lokacija početne stanice, pa izgled koji neodoljivo podsjeća na poslovnu zgradu u Oslu, do pitanja – tko će ju koristiti. Većina koja uživa u Medvednici ionako ju prepješači, eventualno uz pomoć još dva štapa.

“Kao planinar mogu reći da je razrušeno pola Medvednice, što ne kažem da nije bilo prije – ali to je ruglo. Sada smo išli po lojšteku i dijelovi su skroz urušeni, nije sigurno”, ispričala je planinarka Jelena.

Kao što nije sigurno kada će se i hoće li se ovakva investicija isplatiti, sigurno ne samo s dva tri dana skijaškog superkupa godišnje kada bi čini se jedino bila korištena u punom kapacitetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!