Slobodna Dalmacija: “Hakirani smo, ubacili su nam rusku propagandu”

Vijesti 22. ožu 202217:41 > 17:501 komentar
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Tijekom današnjeg popodneva hakiran je portal Slobodne Dalmacije tako da je nekoliko starijih članaka zamjenjeno tekstovima koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom, a kako se neslužbeno doznaje, slučaj istražuje policija.

Kako je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije, u popodnevnim satima ​je ​izvršen hakerski napad​ tijekom kojega je, kako se navodi, nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u sustav​ te dnevne novine.

Hakerski napad je obavljen tako što su u ​nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamjenjeni članci koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​au u ratu s Ukrajinom.

​”​Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji​”, objavili su na stranicama Slobodne Dalmacije​.

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj tek je za Hinu kratko rekla kako je istraga u tijeku, da rade na tome, i da su članci izbrisani.

Ovo su neki od tekstova koje su nepoznate osobe “ubacile” na portal Slobodne Dalmacije:

– Za što se bore ukrajinske trupe, i što je još važnije, za koga se bore?

– Koju stranu podržavate?

– Đakon Kuraev se vratio u život! I još jednom se istaknuo

– Za što se bore ukrajinske trupe? I, što je još važnije, za koga se bore?

– NATO je svjetski vjesnik revolucija i sukoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar