Grbin uzvraća HDZ-u: Slogan “Za bolju Hrvatsku” prije Grabar Kitarović imao je jedan predsjednički kandidat

Vijesti 07. ožu 202411:37 2 komentara
N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je danas press konferenciju u Saboru. Kaže da je SDP-ov program "99 posto gotov".

“Što se tiče SDP-ovog programa, on je gotovo 99 posto završen. Sad će proći kroz politička tijela i nakon toga razgovaramo s partnerima”, rekao je.

Program je, smatra, odličan i garantira razvoj Hrvatske. Što se tiče nositelja lista, njih će, kaže Grbin, utvrditi Glavni odbor SDP-a.

Na komentar pobune u Splitu gdje SDP ne želi s Centrom, Grbin kaže – važna je Hrvatska.

“Odluku donose tijela stranke. Za lokalne izbore to su gradska tijela, za nacionalne to su Predsjedništvo i Glavni odbor. Svaki član stranke ima priliku izraziti svoje mišljenje, ali ako govorimo o procedurama, onda je to – kada središnja tijela donesu odluku, a na svim je članovima da to provedu”, dodaje.

U 8. izbornoj jedinici IDS i SDP idu u dva bloka. Grbin kaže da su utvrdili smo da tako mogu ostvariti najbolji rezultat. Cilj nam je, kaže Grbin, imati vladu koja će brinuti o interesima građanima.

Komentirajući optužbe HDZ-a da je njihova koalicija ukrala slogan Za bolju Hrvatsku od Kolinde Grabar Kitarović s predsjedničkih izbora, Grbin kaže da je slogan Za bolju Hrvatsku prije Grabar Kitarović imao Boris Mikšić, kandidat za predsjednika.

“Za bolji Portugal slogan imali su u Portugalu… Pedro Sanchez imao je lani na izborima uz slogan Naprijed i slogan Španjolska raste, pa ga nitko nije otpužio da je uzeo slogan SDP-a iz 2015. godine… Ako se HDZ-ovska mašinerija toliko srozala da im je glavni prigovor na nas naš slogan, onda sam još sam sigurniji da će ovi izbori završiti njihovim odlaskom u ropotarnicu povijesti”, rekao je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare