Slučaj nestale Madeleine McCann dobio novi nastavak: “Plaćen mu je golem iznos da ponovi svoju izjavu”

Vijesti 15. ruj 202313:08 0 komentara
LEON NEAL / AFP

Trogodišnja Madeleine McCann nestala je 2007. godine u Portugalu, a tužitelji su prošle godine imenovali Christiana Bruecknera (45) glavnim osumnjičenikom za njezin nestanak i ubojstvo.

Slučaj policije uglavnom je usredotočen na svjedočenje njegovog bivšeg prijatelja Helgea Buschinga da mu je Brueckner jezivo rekao kad su razgovarali o Madeleineinom nestanku da “nije vrištala”.

Busching je dao Bruecknerovo ime britanskoj policiji 2017., oko 10. godišnjice Madeleineina nestanka, prenosi Dnevnik.hr.

Busching tvrdi da mu je Brueckner na španjolskom festivalu zmajeva 2008. rekao da je umiješan u Madeleineinu otmicu iz portugalskog mjesta Praia da Luz godinu dana ranije. Kad su ga 2020. godine upitali što misli o Brueckneru, Busching je rekao: “Jedna riječ. Kriv”.

Busching, koji sada živi na Korzici, dodao je: “On je trenutno na pravom mjestu i nadamo se da će tamo ostati dugo”.

Nakon što su njemački tužitelji objavili da istražuju Bruecknera u lipnju, metropolitanska policija otkrila je da je primila dojavu o njemu 2017. “Nakon desete obljetnice, Policija je dobila informacije o Nijemcu za kojeg se znalo da je bio u Praia da Luzu”, rekao je tada glavni detektivski inspektor Mark Cranwell.

Ali sada se strahuje da se Busching koleba i da je na rubu povlačenja svojih dokaza, piše Dail Mail.

“Plaćen mu je golem iznos da ponovi svoju izjavu u njemačkim novinama i sada se povukao”, rekao je njemački izvor. “To vam samo pokazuje s kakvom vrstom ljudi imate posla te je upitan njegov kredibilitet kao svjedoka”, dodao je.

Osuđeni silovatelj i pedofil Brueckner trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene u Praia da Luz u Portugalu 2005. godine. U lipnju je Brueckner napao policiju da se protiv njega vodi neutemeljena istraga.

U pismu je napao – Buschinga. Njih su dvojica bili prijatelji u Portugalu početkom 2000-ih, ali kako je Brueckner tada objasnio, kaže da su se posvađali nakon što je posao s drogom pošao po zlu one godine kada je Madeleine nestala.

Podsjetimo, Madeleine je nestala iz apartmana za odmor u Praia da Luz na portugalskoj obali Algarve u svibnju 2007. gdje je Brueckner u to vrijeme živio, i od tada nije viđena.

U svibnju su se roditelji Kate i Gerry McCann okupili s prijateljima i obitelji u Rothleyu, Leicestershire, kako bi dirljivo obilježili 16. godišnjicu njezina nestanka. Imaju tračak nade da je Madeleine još uvijek živa. Sada bi imala 20 godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!