Pljušte reakcije: “Svi odlaze, samo on ostaje. On koji ih je doveo, birao i branio. Spomenik”

Vijesti 12. pro 202316:08 > 16:30 1 komentar
Davor Puklavec / Pixsell / ilustracija

Premijer Plenković smijenio je u utorak s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića. Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional obavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV.

Mostov saborski zastupnik Marin Miletić u Hrvatskom je saboru ironično čestitao premijeru nakon vijesti o smijeni ministra gospodarstva Davora Filipovića, poručivši mu da majstorski vodi državu.

“Bogati će biti još bogatiji, sirotinja će biti još veća sirotinja a svaki tjedan u bajbukanu odlazi ministar jedan. Čestitam Andrej Plenkoviću, majstorski vodiš ovu državu”, rekao je Miletić, tražeći stanku tijekom rasprave o izmjenama Zakona o doplatku za djecu.

Na mreži X oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Svi odlaze, samo on ostaje. On koji ih je doveo, birao i branio. Spomenik”, napisala je.

Mostov Nino Raspudić u Newsroomu N1 televizije kaže da je ovo golema afera.

“Apeliramo na javnog tužitelja, a mi smo kao i uvijek poduzeli sve što je u našoj pravno-formalnoj moći. Zatražio sam da se sazove hitna sjednica saborskog Odbora za informiranje jer se ovdje radi o tome da imamo snimljenu situaciju gdje se javnim novcem plaćaju neki mediji da bi se nekom pogodovalo, a dijelom se taj novac stavlja u privatne džepove”, rekao je.

“Danas prisustvujemo jubileju Vlade HDZ-a, vođenoj Andrejem Plenkovićem, s to je smjena 30. ministra. Neslavna i poražavajuća”, rekla je Urša Raukar Gamulin tijekom rasprave o izmjenama Zakona o doplatku za djecu izrazivši nezadovoljstvo praznom sabornicom na tu važnu temu.

Raukar Gamulin je upozorila da iz afere u aferu koju proizvodi sadašnja vlast ‘lete’ takve cifre da bi se moglo zaključiti kakve bi – da se uvede malo reda u državu – mogle biti socijalne naknade i koliko bi socijalne naknade bile potrebne da nema toliko korupcije, laži i krađa.

Na to joj je HDZ-ova zastupnica Nada Murganić rekla da HDZ svoje afere rješava, a Možemo svoje “gura pod tepih” te trče za pomoć Andreju Plenkoviću.

“Počistite smeće ispred svog praga”, poručila je.

Na to joj je Raukar Gamulin odgovorila: “Smeće koje spominjete ste nam donijeli vi, svojim nečinjenjem od 2005., zajedno s vašim prijateljem Milanom Bandićem kojeg sada hvali Aleksandar Vučić”.

Maja Grba Bujević (HDZ) podsjetila je na fotografiju iz 2017. na kojoj su sadašnji zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i članovi političke platforme “Zagreb je NAŠ” na hrpu otpada postavili zastavu sa natpisom “Zagreb je NAŠ!”. “Na tome ste dobili izbore i rekli ste da ćete to riješiti odmah po dolasku na vlast. Znali ste što vas čeka. Lagali ste hrvatski narod, lagali ste Zagrepčane i Zagrepčani zaslužuju da m se ispričate zbog ovoga što sada radite”, kazala je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare