Snežana Penović je nova šefica Fonda za obnovu Zagreba

Vijesti 10. pro 202116:21 > 16:22 0 komentara
Fond za obnovu

Dosadašnja direktorica Službe za kontrolu izvođenja radova u Fondu za obnovu Snežana Penović u petak je preuzela funkciju vršiteljice dužnosti ravnateljice Fonda za obnovu, zamijenivši dosadašnjeg ravnatelja Damira Vanđelića,

Na službenoj primopredaji između dosadašnjeg ravnatelja i vršiteljice dužnosti oboje su izrazili zadovoljstvo što će se održati kontinuitet svih procesa uspostavljenih u Fondu za obnovu, priopćeno je iz Fonda.

Upravno vijeće Fonda razriješilo je Vanđelića s današnjim datumom, te kao vršiteljicu dužnosti imenovalo Penović do imenovanja novog ravnatelja koji bi se trebao izabrati putem natječaja.

Vršiteljica dužnosti koja je u Fond za obnovu došla u ožujku ove godine, nakon skoro 20 godina rada u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, izdvojila je kao prioritete nastavak transparentne prakse i osnaživanje kapaciteta Fonda.

S obzirom na nedavne izmjene Zakona o obnovi, očekuju značajno intenziviranje u dinamici zaprimanja odluka koje će Fond morati obraditi u što kraćem vremenu.

Istaknula je da su svi sudionici procesa obnove izrazito zainteresirani za što bržu obnovu pa je njezin fokus na održavanju kontinuiteta procesa uspostavljenih u Fondu. Naglasila je kako je ključno što prije građane vratiti u njihove obnovljene domove.

Što je dosad napravio Fond

Penović je diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnica odjela građevinske inspekcije.

Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove.

Dosadašnji ravnatelj Damir Vanđelić izvijestio je vršiteljicu dužnosti da je do danas, temeljem odluka nadležnog Ministarstva, Fond isplatio ukupno 893 novčane naknade građanima koji su sami obnavljali svoje nekretnine te proveo 413 nabava.

Zaprimljene su i četiri odluke o zamjenskoj obiteljskoj kući te 23 odluke o konstrukcijskoj obnovi. Od 1391 akata zaprimljenih iz Ministarstva, riješeno ih je ukupno 76 posto.

Što se tiče segmenta u kojem Fond ne ovisi o odlukama Ministarstva, do danas je temeljem raspisanih javnih poziva zaprimljeno 1600 zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu, potpisana su 163 ugovora o nekonstrukcijskoj obnovi te pokrenut natječaj za projektiranje za 350 zgrada u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Do kraja godine u planu je pokretanje natječaja za projektiranje i operativne koordinatore za sve prijavljene zgrade. Pred certifikacijom je ISO 37001 standard protiv podmićivanja, zahvaljujući čemu će Fond biti prvo javno tijelo s tom antikorupcijskom mjerom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!