Vidović: Ako se moram boriti za prepoznatljivost nakon 13 godina u Saboru, bolje da promijenim posao

Vijesti 04. tra 202411:32 0 komentara

Saborski zastupnik Socijalodemokrata Franko Vidović bio je gost u N1 Studiju uživo. S našom Sandrom Križanec je komentirao političke aktualnosti.

Mogu li tek nedavno osnovani Socijaldemokrati uz bok s velikim strankama?

Vidović tvrdi da Socijaldemokrati ne bi trebali imati problema s tim, budući da se radi o etabliranim političarima: “Svi smo etablirani. Ako se moram sada boriti za prepoznatljivost nakon 13 godina u Saboru, onda je možda bolje da promijenim posao. Zna se tko smo, što smo i što donosimo”, kazao je.

Što se tiče postizbornih partnera, sve opcije su na stolu, osim jedne…

“Znam tko nije mogući koalicijski partner – HDZ. Svi ostali igraju, ali bio bi sretan da sam s onima s kojima dijelim neke vrijednosti”, naglašava.

O potencijalnoj koaliciji s SDP-om, rekao je: “Pustimo neka prođe kampanja. Da smo mogli sa SDP-om, bili bi i dalje sa SDP-om. Ja jedino s HDZ-om ne mogu.”

Osvrnuo se i na stanje u institucijama: “Institucije su u potpunosti devastirane. Dijelom zarobljene, a dijelom devastirane. Kako drugačije objasniti neke pojave? Kako drugačije objasniti kad vam premijer kaže da nije vidio izvješće VSOA-e? Postoji veliki prijepor i oko načina izbora ljudi u Ustavni sud i ostale institucije. Već dugi niz godina, otkad je uvedeno pravilo da se kandidati biraju dvotrećinskom većinom, tog momenta se otvorila prava trgovina između stranaka. To nije nelegalno, ali vidimo rezultat toga. Očito je da nešto moramo mijenjati.”

“Vidjeli smo to i na situaciji kada se birao predsjednik Vrhovnog suda. Isto je bilo potpuno nejasno o čemu se radi, ima li natječaja ili ne. To je nešto što ne možemo dopuštati”, ističe Vidović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!