Socijaldemokrati uz nezavisnog Novaka kao kandidata za međimurskog župana

Vijesti 23. stu 202112:27 0 komentara
N1

Predsjednik saborskog Kluba socijaldemokrata Davor Bernardić rekao je u utorak kako podupiru Mladena Novaka kao nezavisnog kandidata za međimurskog župana na izvanrednim izborima 19. studenoga, označivši ga jedinim kandidatom ljevice nasuprot HDZ-ovim državnim tajnicima.

Bernardić je je u Čakovcu izjavio kako je Novak pravi izbor za Međimursku županiju kao socijaldemokrat koji se cijeli život bori za veće plaće i mirovine, što je posebno važno u Međimurju.

“Alternativa su državni tajnici iz HDZ-a i oni koji su s njima povezani, nažalost, i osobe koje imaju određene procese u tijeku, što nije dobro za Međimurje i zbog čega Međimurje može samo ispaštati”, istaknuo je.

Napomenuo je kako građani Međimurja, unatoč razvijenoj industriji i izvozu, građani imaju jednu od najmanjih plaća, a upravo u tome županija može odigrati ključnu ulogu, što je dio Novakovog programa i razlog zbog kojeg mu pružaju podršku.

Bernardić: Trenutno se ne razmišlja o osnivanju stranke

Na novinarsko pitanje hoće li osnovati stranku socijaldemokrata, Bernardić je odgovorio kako se trenutno ne razmišlja o osnivanju političke stranke, ali da će na iduće izbore sigurno izaći.

Tragičnim je ocijenio da njegova bivša stranka SDP, nekoć velika stranka u Međimurju, nema svoga kandidata, već podržava državnu tajnicu iz HDZ-a, aludirajući na kandidatkinju Reformista Sandru Herman.

I Davorko Vidović za Novaka je kazao kako ima ima sve reference potrebne za uspješno vodstvo županije jer ima poduzetničko i političko iskustvo, pa će podrškom njemu kao novom županu građani donijeti dobru odluku.

Zahvalivši zastupnicima iz Kluba socijaldemokrata na potpori, Novak je naglasio kako je fokus njegovog programa na umirovljenicima, plaćama, sigurnosti i prometnoj povezanosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!