Solidarna poziva na hitnu donatorsku akciju pod nazivom “Podržimo Mirelu”

Vijesti 07. svi 202217:46 0 komentara
Mirela Čavajda
N1 / Ivana Tomić

Zaklada Solidarna na svojim je interentskim stranicama objavila poziv na hitnu donatorsku akciju pod nazivom "Podržimo Mirelu" u kojoj poziva na prikupljanje nužnog iznosa za medicinski zahvat Mirele Čavajde u Sloveniji kojeg joj je, tvrde, zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen.

“Mirela je sada primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 EUR.

Zaklada SOLIDARNA će odmah staviti na raspolaganje 15 000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivamo da nam pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) najkasnije do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme.

Donaciju „Za Mirelu!“ možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije otvoren pri Zakladi SOLIDARNA, pri ERSTE banci, IBAN: HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: „Za Mirelu“

Sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od ciljanih 3000 EUR usmjerit će se na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im naša podrška kada ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.

Podržimo Mirelu i recimo DA humanosti!

Podržimo žene koje trpe reproduktivno nasilje i tražimo zdravstvenu skrb u našim bolnicama”, poručuje zaklada Solidarna u priopćenju.

Donacije se prikupljaju putem Zaklade SOLIDARNA u suradnji s udrugama RODA, CESI i PaRIter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli, navodi se na internetskim stranicama Zaklade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!