Španović: Velimir Zajec je najkompletnija figura u povijesti Dinama

Vijesti 09. ožu 202121:10 > 21:41 0 komentara

Gost Pressinga bio je konzultant i bivši novinar Sanjin Španović. S Ilijom Jandrićem razgovarao je o tome kako teče prikupljanje novca u crowdfunding kampanji za biografiju Velimira Zajeca, a komentirao je i smrt Zlatka Kranjčara.

Španović je otkrio da je već 200 knjiga prodano, iako knjiga još nije ni dovršena.

“To je meni impozantniji podatak nego novac koji će se utrošiti i na te pakete i na rad na knjizi. To je ono što je neka odgovornost i respekt prema temi”, rekao je.

Foto: N1

Za Zajeca kaže da je to “najkompletnija figura u povijesti Dinama”, a objasnio je i zašto je odlučio napisati njegovu biografiju.

“Cijela njegova nogometna priča je neki spoj nogometa i romantike i nogometne tragedije. Kad imate tu čast i privilegiju da ste s takvom osobom u sporadičnom kontaktu, a da ste u vrlo čestom kontaktu s njegovim najboljim prijateljem i suradnikom Milanom Šulentićem, onda je neki logičan cilj da kreneš u takav pothvat”, kazao je Španović te otkrio da bi knjiga trebala biti gotova prije ljeta.

Odlazak Zlatka Kranjčara

Španović se osvrnuo i na Zlatka Kranjčara.

“Cico je bio gospodin, pozitivan lik, uvijek nasmiješen, osjećao si se odlično u njegovom društvu. Priče o Velimiru Zajecu nema bez priče o Cici Kranjčaru. Nažalost, odlazi previše te generacije i to je ono zašto sam htio napraviti tu knjigu jer o Zajecu nema knjige”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Komentirao je ispraćaj Zlatka Kranjčara i govor njegovog sina Nike.

“Mi smo taj tjedan imali dva sprovoda u Zagrebu. Sprovod Zlatka Kranjčara i sprovod Milana Bandića su bila dva različita sprovoda, dva ispraćaja dvije različite percepcije Zagreba, one stare ‘agramerštine’ i onog nečega što je možda i većina danas u Zagrebu i što se nameće tom starom zagrebačkom štihu. Nikin govor je bio emotivan, svatko tko ga je čuo i na to nije pokazao neku emociju je od kamena”, rekao je.

Član Skupštine Dinama Jure Zovko napisao je na Facebooku da mediji pretjerano glorificiraju Cicu Kranjčara, posebno provincijalnim smatra isticanje njegove purgerske prošlosti.

“Ja bih gospodinu Zovku čestitao, on je zbog toga član Skupštine, nitko ne zna zašto. Evo, zbog takvog jednog statusa koji pokazuje koliki je on trbuhozborac jedne osobe koja je sad u mišjoj rupi u zlatnom kavezu. Ali, nije on jedini, takvih je i preostalih 79 članova Skupštine. Čestitke, pokazali ste kakvi ste i sav sukus problema, ali džabe vam to pisanje”, kazao je Španović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!