Split: U županiji nastava za 55.000 učenika, 200 prvašića manje nego lani

Vijesti 06. ruj 202116:26 > 16:37
Izvor: Goran Kovacic/PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u ponedjeljak je počela nastava u novoj školskoj godini za 55.000 učenika u svim srednjim i osnovnim školama, a ove je godine upisano oko 200 prvašića manje nego lani, izvijestili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

“Ove smo godine na području Splitsko-dalmatinske županije upisali u sustav odgoja i obrazovanja oko 4.000 prvašića, a prošle godine smo imali oko 4.200 upisanih prvašića,” rekao je za Hinu pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Objašnjavajući primjenu epidemioloških mjera za vrijeme održavanja nastave u učionicama Đonlić je kazao da učenici osnovnih škola od 1.do 4. razreda ne moraju nositi maske

“Učenici viših razreda osnovnih škola, to jest od 5. do 8. razreda, moraju nositi zaštitne maske ako u učionici nije moguće postići distancu od 1,5 metra, i svi učenici u srednjim školama ako nije moguće postići distancu od dva metra propisanu za srednjoškolce, a i nastavnici također moraju nositi maske,” kazao je Đonlić.
Dodao je da ako se ne može postići distanca u razredu, što je u većini škola slučaj, onda se zaštitne maske moraju nositi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar