Srpska pravoslavna crkva se oglasila nakon vijesti da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije

Regija 12. lis 202311:04 0 komentara
N1

Srpska pravoslavna crkva (SPC) priopćila je danas da je za profil na Instagramu patrijarha Porfirija zadužena isključivo Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Kako je navedeno u službenom priopćenju SPC-a, isključivo Informativna služba SPC zadužena je za objavljivanje na društvenim mrežama i nitko drugi „s tim poslovima nema ni posredne, ni neposredne veze“, piše Nova.rs.

“Povodom neistinitih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a prenijela ih jedna medijska kuća, a u vezi sa službenom profilima Patrijarha srpskog Porfirija na društvenim mrežama, obavještavamo javnost da je za upravljanje profilima Njegove Svetosti Patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, isključivo nadležna Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve i da nitko drugi s tim poslovima nema ni posredne ni neposredne veze“, navedeno je u priopćenju.

Dodali su da jedino što je točno u vezi s navedenim objavama je da je Informativna služba SPC-a ovih dana kod ovlaštenog zastupnika tvrtke Meta pokrenula postupak verifikacije patrijarhovog Facebook profila u cilju dobivanja plave kvačice, imajući u vidu činjenicu da na toj platformi postoji niz lažnih profila koji uzurpiraju ime i titulu Patrijarha srpskog.

Podsjetimo, Ljuban Kovačević, zaposlenik na Pink TV-u i osoba zadužena za vođenje Instagram profila SPC Porfirija, rekao je da su zaposleni u Vladi Srbije delegirani i zaduženi za verifikaciju profila srpskog patrijarha.

To znači da se postovi ne objavljuju bez odobrenja Vlade Srbije, konkretno savjetnice ministra Miloša Vučevića, Dijane Stanisavljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!