Stigli privremeni domovi za deveteročlanu i šesteročlanu obitelj na Baniji

Vijesti 24. velj 202120:09 0 komentara
kontejner, potres, vojska, stambeni objekti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Za deveteročlanu obitelj Pereković u Selima, čiji je dom uništen u razornom potresu, župljani Slivna, u blizini Imotskog, osigurali su stambene module koje je u srijedu isporučio Caritas Sisačke biskupije.

Na primopredaji dvaju stambenih modula obitelj Pereković u Selima bili su i župnik Slivna fra Željko Tolić sa suradnicima te ravnateljica Caritasa Kristina Radić. Darovima župljana kupljeni su stambeni moduli za tu deveteročlanu obitelj sa sedmero malodobne djece, izvijestila je Sisačka biskupija.

Dom te obitelji uništen je u potresu i privremeno je neuporabljiv, s čime je dobročinitelje upoznala majka obitelji gđa Ana-Marija Pereković. Ona je rekla kako su na kući popucali krovna konstrukcija, temelji i armirano-betonske ploče, zbog čega je bilo nužno hitno se pobrinuti za tu obitelj kako bi se ponajprije djeci osigurao smještaj.

Fra Željko Tolić istaknuo je kako je istog trenutka kada se Hrvatskom proširila vijest o razornom potresu u župi Slivnu pokrenuta rijeka solidarnosti i svi su željeli biti blizu ljudima koji su ostali bez krova nad glavom. Tako je nakon samo tjedan dana skupljeno za jedan stambeni modul, a uskoro i za drugi. Nakon što je saznao da će ti moduli ići toj obitelji, dodano su kupljeni računalo i printer koji će djeci uvelike pomoći u školovanju.

Fra Željko Tolić je poručio kako će ostati u kontaktu s obitelji Pereković, koja se i u sljedećem razdoblju može osloniti na župu Slivno.

Na kraju, neizmjernu zahvalnost župi Slivnu, župniku Toliću i sisačkome Caritasu, čijim je posredovanjem to realizirano, iskazala je gđa Ana-Marija Pereković, koja je istaknula kako su im tom donacijom uvelike olakšali život i čekanje trenutka kada će početi obnova njihova doma, istaknula je u priopćenju Sisačka biskupija.

SNV donirao stambeni kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković

Saborska zastupnica i potpredsjednica Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Dragana Jeckov u srijedu je u sklopu humanitarne akcije “Banija je naša kuća” predala veliki stambeni kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković u Hrtiću, mjestu u blizini Dvora.

Obitelj Cvjetković prošlog je vikenda ostala bez kuće koja je u prosincu bila oštećena u potresu, a do kraja je uništena u katastrofalnom požaru. Obitelj je privremeno pronašla smještaj zahvaljujući načelniku općine Dvora Nikoli Arbutini, a donirani kontejner omogućit će joj siguran smještaj dok čeka obnovu kuće, stoji u priopćenju SNV-a.

“To je pravi primjer da općina, država i SNV funkcioniraju zajedno, osigurali smo smještaj šesteročlanoj porodici kojoj se dogodio potres, požar, i pitamo se što je treće, a na ovom području smo zbog poplava i inače dvaput godišnje odsječeni od Hrvatske Kostajnice i Siska”, rekao je Arbutina.

Dodao je kako je nakon požara kontaktirao sa SNV-om, koji je u roku od dva dana osigurao stambeni kontejner.

“Obitelj ima četvero djece, svi smo se uključili kako bismo što prije riješili njihovo stambeno pitanje. Ovo je jedan od 25 kontejnera koji su bili u Lekeniku, a koje je osigurala Ambasada Republike Srbije”, rekla je zastupnica Jeckov i zahvala donatorima, Stožeru civilne zaštite i Hrvatskoj vojsci.

Istaknula je da je potres pogodio i područje općine Dvora, o kojem se možda ne priča dovoljno iako i ono ima mnogo crvenih i žutih naljepnica.

Jugoslav Cvjetković zahvalio je svima na brzoj reakciji, a SNV će u sklopu humanitarne akcije i dalje, istaknuto je, pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

Današnjom donacijom SNV-a u sklopu humanitarne akcije osiguran je 130 kontejner za potresom pogođeno područje Banovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!