Stipić o štrajku: Sindikati sigurno ne prijete praznom puškom, to znaju u Vladi

Vijesti 25. tra 202212:55 > 12:59 0 komentara
N1

Željko Stipić iz sindikata Preporod za N1 je komentirao zahtjeve sindikata o povećanju plaća za radnike u javnim službama te kazao da, kad je u pitanju štrajk, "sindikati ne prijete praznom puškom".

“Četiri posto sada, a onda 1. rujna ponovno za pregovarački stol i vidjeti što će se događati do kraja godine”, rekao je Stipić.

VEZANE VIJESTI

Dodao je da mu je neshvatljivo zašto ministar financija Zdravko Marić ne da povećanje veće od dva posto. “Zato i jesmo tražili da se premijer pridruži. To je prvorazredno političko pitanje, jer se radi o 180 tisuća radnika. Premijer je taj koji mora presjeći i mi očekujemo da će on stati na stranu ovih vrlo razumnih i izbalansiranih zahtjeva sindikata”, rekao je Stipić.

Upitan hoće li u štrajk, ako ne dođe do dogovora, Stipić je rekao da kad se iscrpe sva pregovaračka sredstva, sindikatima ne preostaje drugo “nego kroz pritisak ostvariti nešto što niste uspjeli na neki drugi način”.

“Mi smo jasno rekli o čemu će se tu raditi, radit će se o štrajku. Sindikati javnih službi imaju bogato iskustvo sa štrajkovima, osobito u školstvu. Mi sigurno ne prijetimo praznom puškom, to znaju i u Vladi Republike Hrvatske, ali mi ne želimo da dođe do štrajka”, rekao je Stipić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!