“Cijelo vrijeme se nadvija prijetnja da ćemo ponovno krenuti na online nastavu”

Vijesti 17. ruj 202110:44 > 10:54
Izvor: N1

Naš reporter Hari Kočić razgovarao je s čelnikom Sindikata Preporod Željkom Stipićem o nošenju maski u školama i online nastavi.

Stipić je kazao da su događaji u Sinju posljedica stava da se odluke spuštaju na što je moguće nižu razinu. Podsjetimo, sinjski gradonačelnik Miro Bulj predložio je da djeca u školama u tom gradu ne nose maske, a roditelji učenika nisu poslušali taj prijedlog.

“Ovo se moglo i očekivati. Mislim da bi u skoroj budućnosti ovakvih pojava moglo biti i više”, ističe.

VEZANE VIJESTI

Školska godina je, kaže, krenula u nenormalnim okolnostima.

“Cijelo vrijeme se nad nama nadvila prijetnja da ćemo ponovno krenuti na online nastavu i na B i C model. To nije neko pozitivno ozračje za prve dane nastavne godine”, rekao je.

Stipić smatra da online nastava učenicima šteti višestruko.

“Sindikat Preporod će se baviti njezinim posljedicama u onom dijelu koji se odnosi na postignuća naših učenika. Mi smo ovog ljeta dobili jedno istraživanje koje je dalo podatke o tome da naši nastavnici i ravnatelji ne dvoje da je online nastava proizvela ozbiljne zaostatke u znanju naših učenika”, pojašnjava.

“Kako stvari stoje, to će postati dijagnoza bez terapije. Jer prosvjetne vlasti očito ne kane poduzimati ništa kako bi se to što se dogodilo pokušalo popraviti u mjeri u kojoj je to moguće. Da ne ispadne da samo kritiziramo, mi iz Sindikata Preporod ponudit ćemo i neke preporuke”, dodaje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar