Stiže ciklona: Spremite se na obilnu kišu, olujan vjetar, nevrijeme i snijeg

Vijesti 16. tra 202407:14 0 komentara
PayPal.me/FelixMittermeier from Pixabay

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, jugo jača, tlak zraka je u padu, ciklona će se tijekom dana premještati preko naših krajeva.

U nastavku utorka slijedi jače naoblačenje, kiša i pljuskovi počet će već prijepodne na sjeverozapadu zemlje, zatim se poslijepodne proširiti i na ostale predjele, oborina će se intenzivirati, mjestimice će biti obilnija. Lokalno je moguće nevrijeme, na što upozorava Meteoalarm, sustav upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na najvišem je stupnju za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal gdje su izgledni olujni udari vjetra, najprije južnog smjera, potom bure navečer. Vjetar će promijeniti smjer u drugom dijelu dana, stizat će nam hladniji zrak, temperature će osjetno pasti, kiša će prelaziti u snijeg, prije svega u gorju, gdje je izgledno stvaranje snježnog pokrivača. Malo susnježice ili snijega moguće je i u nizinama, uglavnom središnje i istočne Hrvatske.

Srijeda će biti vrlo vjetrovita, osobito na moru, treba računati na poteškoće u prometu. Također, bit će još kiše i pljuskova, snijega u gorju. Temperature će biti osjetno niže nego u danima vikenda, ponegdje i za dvadesetak stupnjeva.

Stabilizacije vremena nema niti u drugom dijelu tjedna. I dalje će biti povremene oborine, čak i u danima vikenda, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!