Stiže još snijega, upaljen alarm za val hladnoće

Vijesti 11. sij 202107:13 > 07:22 0 komentara
N1

Prognoza naše meteorologinje Tee Blažević.

Prema posljednjim informacijama, snijeg i jutros pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, u Gorskom kotaru i Lici, a pahulje burom stižu i do obale sjevernog Jadrana.

Kad smo kod vjetra, recimo da je bura olujne na udare, osobito u Velebitskom kanalu. Odmicanjem ciklone na jugoistok, vjetar će slabjeti, prema večeri.

Treba reći i da će snijega prema kraju dana biti sve manje, štoviše, razvedrit će se u sjeverozapadnim područjima. Sutra će, tako, biti suho, ali hladno ujutro, u kontinentalnim predjelima i ispod -5, što osobito vrijedi za gorje. U srijedu će ponovno biti malo snijega, većinom u gorju, Posavini, i Baranji. U četvrtak je snijeg ponovno izgledan diljem unutrašnjosti, ali moguće i na dijelu obale.

No, ono što je važnije za istaknuti su sve niže temperature.

Minimalne temperature u kontinentalnim područjima idućih dana bit će ispod nule, a prema kraju tjedna možda i do -11 °C u nizinama, i do -15 °C u gorju. Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje DHMZ-a na val hladnoće, za srijedu za područje Zagreba i Karlovca, dok bi u četvrtak uz Zagrepčane i Karlovčane na oprezu trebali biti i stanovnici Knina i Rijeke. Hladno će biti i duž obale, ponegdje do kraja tjedna moguće i do -4 °C, u zaobalju i manje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!