Stiže novo nevrijeme! Za dio zemlje na snazi crveno i narančasto upozorenje

Vijesti 14. ožu 202311:37 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL/ilustracija

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izvijestili su da je u srijedu na snazi crveno upozorenje za nekoliko regija u Hrvatskoj, što znači da će na tom području puhati jaka i vrlo jaka, mjestimice i olujna bura.

U utorak i srijedu je na snazi i narančasto upozorenje za gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu i srednju Dalmaciju, što znači da se očekuje jako i vrlo jako, mjestimice olujno jugo.

Iz DHMZ-a poručuju građanima da budu pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova.

Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

DHMZ poziva građane na oprez zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!