Sutra je pravoslavni božić. Stižu čestitke hrvatskih političara: “Mir Božji, Hristos se rodi!”

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u čestitki vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru istaknuo je kako je važno da kršćani u današnjem svijetu prožetom brojnim izazovima ostanu promicatelji solidarnosti i optimizma.

“Isusovo rođenje za sve je kršćanske vjernike istinska proslava ljubavi, mira i nade, vrijeme osobite radosti i posvećenosti vlastitim obiteljima i dragim ljudima. Istovremeno, Božić je doba koje vjernike, okrjepljujući im duh, uvijek potiče i na konkretniju brigu za sve one koji ga dočekuju u potrebi ili trpljenju. U današnjem svijetu prožetom brojnim izazovima osobito je važno da kršćani ostanu predani promicatelji takve brige, te solidarnosti i optimizma”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Neka stoga ovaj Božić, dodao je Jandroković, svima donese dodatno ohrabrenje i snažan poticaj na tom putu.

“Uz iskreni poziv da zajedno nastavimo graditi Hrvatsku kao društvo aktivnog dijaloga, rastućeg međusobnog povjerenja i suradnje, još jednom želim sretan i blagoslovljen Božić svim vjernicama i vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru”, poručio je Jandroković uz tradicionalnu čestitku “Mir Božji – Hristos se rodi!”

Božićnu je čestitku pravoslavnim vjernicima uputio i predsjednik Milanović.

„Svim hrvatskim građankama i građanima, pravoslavnim vjernicima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića tradicionalno je prigoda u kojoj se okuplja obitelj i pokazuje briga i ljubav prema najbližima, stoga od srca želim svima koji slave da blagdan dočekaju i provedu u miru i veselju obiteljskog druženja.

Predstojeći blagdan prilika je i da svi mi kao zajednica pokažemo da smo uređeno i tolerantno društvo koje će iskreno i u duhu međusobnog razumijevanja proslaviti Božić s našim susjedima i prijateljima, sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere. Svi ljudi koji Hrvatsku smatraju svojim domom moraju svakodnevno, a pogotovo u dane blagdana, osjetiti duh božićne poruke – solidarnost i ljudsku dobrotu.

U nadi da ćemo još iskrenije i spremnije nastaviti graditi našu Domovinu kao društvo jednakih prava i mogućnosti za sve hrvatske ljude, čestitam Božić svim pravoslavnim vjernicima uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi”, stoji u čestitki predsjednika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.