Stižu nam kiša i snijeg, nakon toga i novo naglo zatopljenje

Vijesti 11. sij 202307:11 0 komentara
zima, snijeg, vremenska prognoza
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Donosimo jutarnju prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Razvedrilo se u većini predjela, stoga su temperature jutros niske, osobito u unutrašnjosti, i do -4 u Bednji, stoga ne čudi da ima mraza. Viši je broj stupnjeva na istoku kontinenta, gdje su oblačnije prilike, ima jutros i kiše u Slavoniji i Baranji. Kolnici su na mjestima u istočnoj unutrašnjosti mokri i skliski pa se vozače poziva na oprez.

Duž Jadrana prometnu situaciju otežavaju jaka bura i tramontana, stoga je i dalje na snazi viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a. U nastavku dana, osobito poslijepodne, bit će manje vjetrovito i barem dijelom sunčano u većini predjela. Kratki će to biti predah od oborine, već navečer sa zapada će stizati oblaci. U noći na četvrtak treba računati na kišu na zapadu i sjeverozapadu zemlje, u gorju će prelaziti u susnježicu i snijeg.

Četvrtak donosi prolazno i kratkotrajno naoblačenje, uglavnom u gorju sa snijegom, no ne može se posve isključiti niti u nizinama, makar na kratko. Već drugi dio četvrtka donosi postupno razvedravanje sa sjeverozapada.

Od petka stabilnije, barem dijelom sunčano, uz južinu i postupno toplije.

Krajem tjedna i početkom idućeg ponovno raste vjerojatnost za kišu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!