Stižu reakcije izbačenih članova, Bernardić: Oprosti im Bože, ne znaju što rade

Vijesti 07. lis 202119:46 > 20:141 komentar
Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a odlučilo iz stranke izbaciti sedam članova, među kojima bivšeg predsjednika stranke Davora Bernardića, stigle su i prve reakcije.

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je odlučilo iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao “kolovođe pobune”. Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Prvi se na društvenim mrežama oglasio Davor Bernardić koji je kratko poručio posluživši se Isusovim riječima: “Oprosti im Bože, ne znaju što rade.”

Vesna Nađ je zahvalila na izbacivanju: “Hvala Peđi i ekipi iz Predsjedništva što su me večeras izbacili iz SDP-a nakon 21 godina u SDP-u zajedno s još šestero saborskih zastupnica i zastupnika! To će SDP-u sigurno drastično podići rejting, a i članstvo, ukoliko uopće netko ostane u SDP-u, znat će to prepoznati kao odličnu odluku!”

Domagoj Hajduković, koji nije na listi izbačenih, odmah nakon sjednice objavio je status da više ne želi biti dio SDP-a te da će sutra podnijeti zahtjev za ispis iz članstva:

“U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela a još su članovi s blagoslovom vodstva – više NE ŽELIM biti.

To nije stranka u koju sam ušao 2000. s ciljem promijena Hrvatske na bolje, to nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci koja je sve samo ne socijaldemokratsko. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom…”

Romana Nikolić se zahvalila na suradnji nakon 23 godine.

Franko Vidović poručio je da u njegovoj budućnosti nema mjesta za “drugove iz sadašnjeg vodstva SDP-a”:

“Što ostane na kraju? Možda malo tuge, ne za ovim sad. Već tuge za onim što je nekad bilo. Ovo sad nije vrijedno nijedne emocije. Ja ostajem svoj kao što sam uvijek i bio, s morem mana i ponekom vrlinom, ali uspravan i ponosan. Ponosan na ono iza mene, uspravan u sadašnjosti i sretan jer imam budućnost. U kojoj nema mjesta za “drugove” iz sadašnjeg rukovodstva SDPa! Vama iz rukovodstva zbogom i da se ne sretnemo nikad više!

A svim drugim ljudima u SDPu i onima kojima sam nešto značio i onima kojima nisam veliko hvala. Hvala i svim ljudima koji su podržavali moje kandidature na listama SDPa. Bez tih ljudi moj rad ne bi imao smisla. Bez vas bi sigurno bio drugačiji čovjek!  Zbogom SDP!!!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar