Što je jedan od najvećih međunarodnih uspjeha Hrvatske u ratno doba?

Vijesti 21. stu 202221:15 0 komentara
N1

Saborska zastupnica Možemo Sandra Benčić bila je gošća Newsnighta i govorila o pomoći država Europske unije, pa i Hrvatske, Ukrajini.

Benčić smatra da je otpor koji Ukrajinci pružaju Rusima u ratu zaista vrijedan divljenja.

“Što se tiče Europe, zasad je pitanje podrške Europske unije Ukrajini bilo vrlo čvrsto. Naravno da je to pitanje podrške nešto što Europu košta”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Benčić napominje da je činjenica da je Hrvatska slala opremu Ukrajini, ali i da Hrvatska može pomoći u onome u čemu ima kapaciteta.

“Hrvatska ima iskustva u razminiranju i imamo puno pomoći u organizaciji prihvata izbjeglica. To su stvari u kojima trebamo pružiti podršku Ukrajincima”, kazala je.

Ističe i da je činjenica da Hrvatska ne može puno vojno pomoći Ukrajini.

“Jedan od najvećih međunarodnih uspjeha Hrvatske jest mirna reintegracija koju mi vrlo skromno slavimo. Mirna reintegracija je jedan od svjetskih poznatih primjera integriranja područja bez vojne akcije. Ne možemo se nuditi tamo gdje nemamo kapaciteta”, rekla je.

Napominje i da dvotrećinska većina u Saboru nije nužna za sve vrste pomoći Ukrajini.

“Treba vidjeti što je točno pitanje sukoba između Pantovčaka i Banskih dvora – je li to pitanje bilo kakve pomoći ili je to pitanje vojne obuke. Ja očekujem od institucija predsjednika države i predsjednika Vlade da razriješe taj sukob”, kazala je Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!