Što kažu strani turisti? Provjerili smo kako funkcioniraju covid-potvrde

Vijesti 26. lip 202121:37 1 komentar
Josip Regovic/PIXSELL

Od prvog srpnja počinje primjena covid-potvrda na graničnim prijelazima. Slovenci su ih već testirali. Provjerili smo kako funkcioniraju i što kažu turisti koji se već odmaraju u Hrvatskoj.

Dan državnosti Slovencima je donio dugi vikend i brzo su se spustili na Jadran. Pogotovo ako su cijepljeni.

VEZANA VIJEST

“Još uvijek je nešto u glavi da treba paziti, ali osjećaj je ipak bolji. Ako se razbolim, neće biti takvih posljedica, to je moje mišljenje. Turizam bez cijepljenja neće ići nikako, sigurno ne. Bojim se što će biti na jesen baš zbog onih koji nisu cijepljeni”, rekao je Robert Habjan iz Ljubljane.

Suzana Poje iz Kočevja kaže da je lako ući u Hrvatska kada si cijepljen, ali…”Uvjeti se mijenjaju, kad zoveš na granicu, kažu nemojte se ljutiti. Mijenjaju se svaki čas pravila”, rekla je.

Vole Slovenci prirodu, kampove. Ali mnoge je taj novi režim demotivirao.

“Jako je to sve zbunjujuće. Vrlo je jednostavno za ljude koji su cijepljeni, ali vrlo zbunjujuće za ljude koji moraju s testom, zato što je prije bilo 72 sata, pa 48 sati pa ne znaju jesmo li mi u narančastoj zoni, jesmo li u zelenoj, mogu li se vratiit otkad su se testirali ili otkad su prešli granicu 48 sati .To je jako zbunjujuće i dosta Slovenaca nam je zbog toga i izostalo”, rekla je Marta Hržić, vlasnica autokampa na Krku.

Zato ima puno Nijemaca. Nema ozbiljnog turizma bez njih. I oni bježe u te kamping šumice.

“Po ukupnim ostvarenjima, 50 posto noćenja je ostvareno upravo u kampovima. Dakle, smještaj koji je najsigurniji u ovom dijelu i na neki način u tom smislu gosti se osjećaju sigurnima”, kaže Ivana Kovačić iz TZ-a Grada Krka.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović poručuje – svi moraju sudjelovati u toj borbi!

“Još uvijek smo na početku sezone i još uvijek ima dovoljno vremena da svi najozbiljnije shvatimo svoju ulogu u ovom nošenju s epidemijom. Mi smo danas potpuno sigurni da, pogotovo kad nam dođe veći broj ljudi iz inozemstva, epidemija se sigurno neće zaustaviti do jeseni”, rekao je Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare