Što nam donosi novi Nacionalni plan za mlade?

Vijesti 26. ožu 202312:43 1 komentar
N1

Ni u novom konceptu cjelodnevne nastave nema mjesta za obezni građanski odgoj. A istoga nema niti u Nacionalnom planu za mlade, još jednom strateškom dokumentu kojega se čekalo punih pet godina dok ovog tjedna prijedlog novog plana nije pušten u javnu raspravu. Stari je, naime, istekao još 2017. Čemu služi Nacionalni plan za mlade i što donosi novi u TNT-u je komentirao Marko Kovačić, prodekan na veleučilištu Bernays i stručnjak za politike za mlade.

“U svim razvijenim zapadnim zemljama takav progarm služi, ne samo mladima i organizacijama civilnog društvu, nego i državi”, rekao je Kovačić.

Dokument je to koji s jedne strane “pokazuje koja je vizija mladih ove tu političke zajednice u kojoj jesu”.

“To je svojevrsni zalog transparentnosti jer znamo na što se troši novac koji doprinosimo svi mi. Jasno onda znamo na koji način će se trošiti”, kazao je.

Dodaje da je za organizacije civilnog društva znači da mogu pratiti što se događa, gdje tražiti financiranje za mlade, a mladima da razumiju koja su njihova prava i kako ih mogu ostvariti.

“Nacionalni progam za malde trebao bi biti naš plan na koji način ćemo postići željeni cilj u razdoblju na koje se taj plan odnosi”, rekao je Kovačić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare