Što se događa u KBC Split: Smijenjeni šef Upravnog vijeća poslao pismo ministru

Vijesti 03. tra 202314:42 0 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović ostao bez jednog od najbližih suradnika, kada je Vlada na zatvorenoj sjednici iznenada smijenila predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Jugoslava Bagatina, prošlog tjedna on je ostao i bez svoje formalne desne ruke: Istekao je mandat zamjeniku ravnatelja Krešimiru Doliću, koji se iz privatnih razloga zahvalio na daljnjoj suradnji.

Tportal je ovog tjedna došao u posjed pisma kojega je smijenjeni predsjednik Upravnog vijeća Jugoslav Bagatin uputio na adresu ministra zdravstva. U njemu se ovaj liječnik između ostalog žali na činjenicu da je za smjenu doznao iz novina, a Berošu je poželio da mu se isto to ne dogodi ‘jer će se osjećati poniženo’.

Takav postupak, smatra Bagatin, ‘više govori o kulturnom ponašanju u politici i u vladajućoj stranci’, koju proglašava svojom jer je i on član HDZ-a dugih trideset godina.

Ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović uskoro će, kao doznaje tportal, Upravnom vijeću na čelu s novim predsjednikom Matom Petričevićem predložiti ime svog novog zamjenika, a o njemu bi se trebalo odlučivati već idućeg tjedna. Sam Petričević prošlog tjedna u javnost je izašao s neobičnom izjavom da se ‘imenovanje neće obaviti po babi i stričevima’, ali i najavom da će od budućeg zamjenika ravnatelja bolnice tražiti ‘jasan program i plan rada’. To, naime, naprosto nije moguće jer zamjenici ravnatelja provode program samog ravnatelja, koji ih i predlaže.

Treba vidjeti hoće li Upravno vijeće prihvatiti Meštrovićev prijedlog, kojega na koncu formalno mora amenovati i Vlada.

Sam Julije Meštrović uživa poprilično veliku potporu zaposlenika splitske bolnice pa su u listopadu za njegov novi mandat glasali i predstavnici zaposlenika u Upravnom vijeću, a opći je dojam da najveću bolnicu u Dalmaciji vodi kompetentno i racionalno. Premda u javnost povremeno izlaze manji ili veći skandali, oni zapravo nisu učestaliji u odnosu na bilo koju veliku zdravstvenu ustanovu u državi, piše tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!