Pitali smo vjernike što misle o kardinalu Bozaniću, pogledajte što kažu

Vijesti 15. tra 202314:49 13 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

S Kaptola je ranije danas odjeknula vijest da zagrebački nadbiskup Josip Bozanić s današnjim danom odlazi u mirovinu. Papa Franjo prihvatio je njegovo odreknuće koje je Bozanić zatražio još u veljači zbog zdravstvenih problema. U nadbiskupskom stolcu od danas sjedi dosadašnji biskup koadjutor Dražen Kutleša. Naša Nikolina Matošević pitala je vjernike što misle o dosadašnjem nadbiskupu i hoće li im nedostajati. Pogledajte što su joj odgovorili.

Podsjetimo, u subotu ujutro potvrđeno je da je papa Franjo prihvatio Bozanićevo odreknuće od upravljanja nadbiskupijom i da će ga naslijediti Dražen Kutleša.

Sad već bivši nadbiskup oglasio se priopćenjem u kojemu je zahvalio papi što mu je izašao u susret i brzo prihvatio njegovu molbu na koju se odlučio zbog narušenog zdravlja.

“Radosna srca čestitam novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši. On i draga Zagrebačka nadbiskupija bit će uvijek u mojim molitvama. Našega novog Pastira prihvatimo s iskrenim poštovanjem, povjerenjem i obećanjem poslušne suradnje, uključujući ga uvijek u svoje molitve. Od sada treba u euharistijskoj molitvi spomenuti ime novoga nadbiskupa”, poručio je Bozanić u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare