Stranci oduševljeni trojicom Vatrenih, evo što danas pišu o našim junacima

Vijesti 19. pro 202214:40 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Iako je Hrvatska zadnju utakmicu odigrala još u subotu, 17. prosinca, dio svijeta je toliko oduševljen nekolicinom Vatrenih da još i danas pišu o njima. Popularni sportski portal Sportskeda složio je tri popisa - najbolji vratari, najbolji braniči i najbolji veznjaci na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na svakom je popisu pet igrača, a na svakom od njih je po jedan Hrvat.

Joško Gvardiol

Sportskeeda je Gvardiola proglasio najboljim braničem na turniru. Hrvatski središnji branič Joško Gvardiol jedan je od najtraženijih braniča na svijetu. Nastupi ovog 20-godišnjaka na Svjetskom prvenstvu pokazali su točno zašto je tako visoko ocijenjen i zašto ga mnogi klubovi žele.

VEZANE VIJESTI

Gvardiol je započeo i odigrao svaku minutu u sedam utakmica svoje zemlje koja je osvojila broncu. Branič RB Leipziga osvojio je srca mnogih svojim besprijekornim igranjem, vještinom s loptom, rasponom dodavanja i nogometnom inteligencijom.

Gvardiol je bio među glavnim konkurentima za nagradu za najboljeg mladog igrača na turniru, no na kraju ju je ipak osvojio Argentinac Enzo Fernandez. Bez obzira na to, Gvardiol je bio čvrst kao stijena u zadnjoj liniji Hrvatske, a protiv Maroka je postigao i svoj prvi gol u dresu reprezentacije.

Luka Modrić

Kapetan reprezentacije Luka Modrić je treći najbolji veznjak na SP-u, smatra Sportskeeda, a ispred njega su Marokanac Sofyan Amrabat i doprvak Antoine Griezmann.

Prije četiri godine Luka Modrić herojski je poveo Hrvatsku do finala u Rusiji, a tada se već počelo pričati da je to njegov posljednji ples na svjetskoj pozornici. Četiri godine kasnije, Modrić se narugao tim prognozama i fantastično odigrao u Kataru.

VEZANE VIJESTI

Ovaj 37-godišnjak odigrao je 656 od mogućih 690 minuta za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, a bilo ga je po cijelom terenu i orkestrirao je igru svojim nečuvenim rasponom dodavanja.

Modrić je napravio najviše dodavanja (61) od svih igrača na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2022.

Dominik Livaković

Sportskeeda je Dominika Livakovića proglasila drugim najboljim vratarom na SP-u, a ispred njega je samo prvak Emiliano Martinez.

Danijel Subašić bio je izuzetno važan za povijesni ulazak u finale 2018. Ove godine u toj se ulozi savršeno snašao Dominik Livaković koji je uvjerljivo nadmašio svog prethodnika na najvećoj pozornici.

Vratar zagrebačkog Dinama Livaković dva puta je u sedam nastupa na SP-u sačuvao mrežu netaknutom i odveo momčad do trećeg mjesta. Pokazao je svoju klasu i u situacijama u igri i tijekom izvođenja penala. Na turniru je obranio ukupno četiri penala, čime je izjednačio Subašićev rekord iz 2018.

Livaković je obranio čak 25 udaraca od 31 koji su bili upućeni prema njemu, a protiv Brazila je napravio čak 11 obrana te je potom obranio i penal.

Zagreb je jučer svečano dočekao svoje brončane Vatrene, a slavlje se u nekim gradovima nastavlja i danas. Sve o tome pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!