Stručnjak: Apsolutno je van pameti da Plenković ne zna razloge Marićeva odlaska

Vijesti 06. srp 202210:00 > 11:04 1 komentar

Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment, gostovao je u Novom danu i komentirao komunikaciju oko ostavke ministra financija, Zdravka Marića.

Sučević je rekao da ne vjeruje da premijer Andrej Plenković ne zna razloge Marićeve ostavke, a o čemu se spekuliralo.

“Ja ne vjerujem da je to istina. Poznavajući ministra financija Marića i premijera Plenkovića, ja ne vjerujem da je istina da premijer ne zna kud on ide. To je apsolutno van pameti. To je ono što se ne događa ni u najmanjim obrtima, da se ne razgovara tko i zašto odlazi”, rekao je Sučević.

Smatra da je sve što se dosad napravilo vezano uz objavu ministrove ostavke “očito loše napravljeno”.

VEZANE VIJESTI

“Mi ćemo cijeli dan danas, a možda i tjednima, spekulirati o čemu se tu radi, zašto se to radi, što je stvarno predmet i to krizno komuniciranje očito je loše odrađeno”, rekao je.

Ističe da način da se ostavi puno upitnika nad glavama onih kojima se neka vijest objavljuje šteti samo onome koji komunicira. “To je tako i u praksi i u teoriji kriznog menadžmenta jer otvarate razne spekulacije, koje se nikad ne zatvore. Vi kad prekasno reagirate, sve spekulacije ostaju otvorene dugoročno. Tako da to ne može biti namjerno, može biti ili pokazatelj nesposobnosti, što je kod nas normalno, ili pokazatelj bahatosti u smislu – nikad nismo dobro komunicirali i ništa nam se nije dogodilo pa nam je svejedno”, rekao je Sučević.

Što za Vladu znači odlazak ministra financija u trenutku kad se događa globalna kriza puno je manje bitno pitanje, jer će Vlada naći drugog ministra, smatra stručnjak. “Što znači za nas je važnije pitanje. Već sad čuo sam ljude da im to unosi neizvjesnost u život. Marić je bio najstabilnija karika ove Vlade, i na najvažnijem mjestu. On je svojom pojavom i svojim aktivnostima davao stabilnost i Vladi i državi, i njegov odlazak unosi dozu nestabilnosti”, rekao je Sučević.

Dodao je da se u Hrvatskoj ponovno kombiniraju dvije krize, prvo je bila kombinacija korone i potresa, a sada imamo inflaciju u cijelom svijetu uz naš ulazak u eurozonu. “Sve zemlje imaju problem, a mi ćemo imati još teži”, rekao je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare