Stručnjak tvrdi da turistička sezona nije bila rekordna: “Ocjena može biti dobar, ali ne odličan”

Vijesti 30. ruj 202310:54 0 komentara

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK-u, se javio iz Grčke u Novi dan gdje je komentirao rezultate turističke sezone, kao i što se događa u postsezoni.

Žgomba kaže da je turistička sezone ove godine dobra i da je na razini brojki koje su bile 2019.

N1

“Koliko će biti veći turistički promet to moramo čekati izvještaj HNB-a i Ministarstva financija”, poručuje.

“Ocjena turističke godine može biti dobar, ali ne može biti niti odličan, niti rekordan.  Imamo dobru turističku godinu i moramo biti zadovoljni time”, dodaje Žgomba.

Kaže kako nema ni jednog pokazatelja da je 2023. puno bolja od 2019.

“Ako ćemo jedino govoriti o fizičkom obujmu turističkog prometa, ali on je uvjetovan, ne boljim rezultatima naravno i promjenom cijena koje su se dogodile od 2019. na ovamo.”

Navodi kako je postsezona tradicionalno aktivna i kako u tom razdoblju dolazi dosta grupa i umirovljenika te da se često zadržavju malo dulje na destinacijama.

“Ali tu se događaju i razne manifestacije: sportske, kulturne, razni festivali…motivi dolaska koji su važni za popunjenje i povećanje turističkog prometa u postsezoni”, rekao je Žgomba.

“Bez obzira na lijepo vrijeme, što je odlično, mi sigurno u desetom mjesecu nemamo taj motiv dolaska, ali imamo neke druge motive. Hrvatska je puna raznih raznih događanja i to je pohvalno”, zaključuje Boris Žgomba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.