Stručnjak za geopolitiku prof. Vlatko Cvrtila gost Intervjua tjedna u TNT-u

Vijesti 25. velj 202220:23 > 26. velj 2022 08:41 0 komentara
N1

Budite uz Točku na tjedan i Milu Moralić u nedjelju od 9 do 12 sati.

Bez obzira na sve najave, predviđanja i očekivanja – svijet je u četvrtak doživio šok!

24. veljače, nešto prije 4 sata ujutro, počela je ruska invazija na Ukrajinu. Od tog trenutka više ništa u Europi neće biti isto, a posljedice će se osjećati godinama: ratne, političke, gospodarske, humanitarne…

Nedjeljnu Točku na tjedan posvećujemo najvećim dijelom ratu u Ukrajini. Donosimo javljanja naših reportera uživo s terena, a iz studija najnovija zbivanja i poteze Rusije analizira stručnjak za geopolitiku prof. Vlatko Cvrtila.

O tome što je Putinov krajnji cilj, pogledava li prema Baltiku i može li ga NATO zaustaviti, ekskluzivno za TNT govori bivši bivši djelatnik estonskog ministarstva vanjskih poslova i ministarstva obrane i stručnjak za Rusiju i NATO, Kalev Stoicescu.

U završnici serijala Budućnost Europe, pitamo se upravo to – što je budućnost Europe u novim okolnostima i mogućem novom svjetskom poretku. U razgovoru s autoricom serijala Ivanom Dragičević analiziramo pitanje zajedničke vanjske i sigurnosne politike Europske unije, borbu demokracije i autokracije, a potom nam se u studiju na završnom panelu pridružuju i neke od protagonistica serijala, Antonija Petričušić, Andrijana Parić, Mateja Lisak i Gloria Paliska.

S kolegama novinarima, Tomislavom Klauškim (24 sata) i Josipom Šarićem (UNA TV) razgovarat ćemo o ratu u Ukrajini i reakciji Europe i SAD- a, ali i o domaćim temama koje su pale u drugi plan, poput rekonstrukcije Vlade uslijed akcija USKOK-a.

Budite uz Točku na tjedan i Milu Moralić u nedjelju od 9 do 12 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!