Struka: Ministar treba biti stručnjak i iskusni menadžer u graditeljstvu

Vijesti 23. velj 202215:25 2 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Dvije su udruge u ime građevinske struke u srijedu apelirale na premijera Andreja Plenkovića da za novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine imenuje stručnu osobu iz područja graditeljstva, koja posjeduje odgovarajuće projektno i menadžersko iskustvo.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva i Hrvatski savez građevinskih inženjera u pismu upućenom premijeru apelirali su da prilikom odabira novog resornog ministra pažljivo razmotri kandidate, posebno s obzirom na, u graditeljskom smislu, možda i najizazovniji zadatak novije povijesti Hrvatske – obnovu potresima uništenih objekata u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji.

VEZANA VIJEST

Za taj zadatak, naglašavaju strukovne udruge, potrebna je stručnost, dubinsko poznavanje graditeljstva, a od presudne važnosti je i dugogodišnje menadžersko i projektno iskustvo, tj. iskustvo u upravljanju organizacijama, procesima i projektima.

Komora, Savez i cijela graditeljska struka stoga apeliraju na Plenkovića da se pri odabiru primarno rukovodi stručnošću, iskustvom i izvrsnošću budućeg resornog ministra jer su samo takvi kriteriji u najboljem interesu građana Hrvatske.

“Godina koja je pred nama daje nam šansu da na najbolji mogući način iskoristimo sredstva EU-ovih fondova koja su nam na raspolaganju. Tu šansu moći ćemo kao država, kao društvo i kao inženjerska struka ostvariti samo ako novi ministar bude osoba s nužnim znanjem i vještinama koje tako zahtjevna funkcija traži”, naglašavaju u pismu.

Struka je spremna, dodaju, svojim znanjem i stručnošću, kao i željom, voljom i snagom odgovoriti na sve izazove u procesu obnove i ubrzano krenuti u taj dugo čekani proces.

“Upravo stoga nužno je da resorno ministarstvo vodi stručnjak iz područja graditeljstva”, poručuju predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nina Dražin Lovrec i predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera Mirna Amadori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare