Sud odredio istražni zatvor za BBB-a kojeg traži Grčka

Vijesti 23. ruj 202319:50 1 komentar
Tomislav Miletic/PIXSELL

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila je istražni zatvor jednom od osumjičenih BBB-a kojeg Grčka traži na osnovu Europskog uhidbenog naloga (EUN). Potvrđeno je to za N1.

Osumnjičenik se nije složio s predajom grčkim vlastima pa će o tome hoće li biti udovoljeno uhidbenom nalogu odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Glasnogovornica suda sutkinja Kornelija Kallay Blažeković objasnila nam je da bi ta odluka trebala biti donijeta u idućih 30 do 60 dana.

Nije bilo dvojbi oko donošenja odluke o predaji budući da se osumnjičenom na teret stavlja udruživanje u zločinačku organizaciju, podmetanje snažne eksplozije te sudjelovanje u tučnjavi, što su nedjela kažnjiva i u Grčkoj i u Hrvatskoj.

Osim toga, nalaze se i u tzv. katalogu, odnosno, na popisu kaznenih djela za koja se izdaje EUN i realizira predaja tražene osobe.

Međutim, okrivljeni BBB na odluku suda o određivanju istražnog zatvora ima pravo uložiti žalbu te eventualno tražiti mjere opreza ili oduzimanje putovnice.

Inače, istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega. O žalbama u ovom slučaju odlučivat će visoki kazneni sud.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.