Sud u Ljubuškom traži izuzeće u slučaju Denisa Buntića

Vijesti 27. ruj 202316:16 0 komentara
Filip Brala/PIXSELL

Općinski sud u Ljubuškom u BiH zatražio je izuzeće od ponovnog odlučivanja po zahtjevu tužiteljstva za određivanje pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću zbog premlaćivanja supruge, budući je njegova majka u toj sudskoj instituciji dugogodišnja zaposlenica.

Klara Buntić, supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, prijavila je tijekom protekloga vikenda policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući, te je o tome s javnosti podijelila i mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje. Buntić je bio uhićen, a u njegovoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja.

Općinski sud u Ljubuškom u subotu nije prihvatio zahtjev Tužiteljstva županije zapadnohercegovačke da se Buntiću odredi pritvor, nego je samo naložio mjere zabrane približavanja na 100 metara od supruge Klare i njihove kćerke.

Tužiteljstvo se žalilo na tu odluku. Iz Suda u Ljubuškom su za Hinu potvrdili da su primili zahtjev Tužiteljstva ŽZH.

“Obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegiranje) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, naveli su u obavijesti.

Ovaj slučaj obiteljskoga nasilja privukao je veliku pozornost javnosti, a u nekoliko medijskih istupa Klara Buntić je izjavila da je strahovala za život, te je Denisa optužila za korištenje alkohola i droga. Navela je da je i ranije bila izložena tjelesnom zlostavljanju.

Protiv Denisa Buntića se pred Sudom u Ljubuškom vodi i sudski postupak za izgred iz 2019. kada je u tuči jednome muškarcu nanio teške tjelesne ozljede.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!