Sud u Zadru pustio muškarca koji je napao SDP-ovca. Idući dan zapalio kontejnere

Vijesti 22. velj 202421:47 1 komentar
SDP

Sumnja se kako je požar izazvao 29-godišnjak, koji je jučer uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Zadranin (29) koji je krajem prošlog tjedna zalio tekućinom predsjednika zadarskog SDP-a opet je uhićen. Naime, nakon što ga je zadarski sud pustio na slobodu zbog napada na Daniela Radetu, isti je dan kasnije zapalio kontejnere u Ugljanskoj ulici u Zadru. Da je riječ baš o njemu potvrdila je policija za Večernji list.

Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je kako je požar izbio uslijed djelovanja toplinske energije otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari na kontejnerima za otpad u Ugljanskoj ulici koji su u potpunosti izgorjeli, dok je požarom zahvaćena drvarnica te dijelovi fasade zgrade, vanjska jedinica klima uređaja, telefonski kabel i prozori na zgradi u Molatskoj ulici. U požaru je na štetu pravnih osoba te stanara zgrade nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Sumnja se kako je požar izazvao 29-godišnjak, koji je jučer uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 29-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, istakli su iz zadarske policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare