Suradnici narko-bossa Darka Šarića na sud dovedeni uz jako osiguranje: Odlučuje se je li Sky komunikacija zakonita

Crna kronika 26. velj 202414:53 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Iznimno osiguranje i dalje prati sudski postupak protiv Petra Ćosića, Manuela Vulića i još petorice optuženih pripadnika narko-klana balkanskog bossa Darka Šarića koji su optuženi za šverc najmanje 600 kilograma kokaina iz Južne Amerike.

Povezuje ih se i s likvidacijom Milana Milovca, Šarićeve desne ruke u Ekvadoru. Danas se postupak protiv njih nije bitnije pomaknuo, budući da su odvjetnici tražili odgodu. Naime, USKOK je odgovorio na njihov raniji zahtjev da se Sky ECC komunikacija izdvoji iz sudskog spisa kao nezakonit dokaz. Sada se obrana na to želi dodatno očitovati pa je suđenje prekinuto.

Što će reći Sud EU?

Inče, odvjetnici se nadaju da će u međuvremenu Sud EU iz Luksembourga donijeti odluku smije li se kriptirana komunikacija s aplikacije Sky ECC koristiti među dokazima. Za sada se u sudskom spisu nalazi pravna praksa iz Francuske prema kojoj je riječ o zakonitim dokazima.

Ćosić i njegova skupina otkriveni su u travnju 2022. upravo nakon što su istražitelji dešifrirali njihove poruke sa Sky-a. Došli su tako do podataka da je Ćosić dogovorio dopremu droge iz Kolumbije u Ekvador. Milovac je u luci Guayaquil organizirao njezin utovar u brodove.

Goran Stanzl/PIXSELL

Prema za sada prikupljenim podacima sve je počelo u studenom 2019., svega dvije i pol godine nakon što se Ćosić na sudu u Splitu nagodio s tužiteljstvom za šverc 339 kilograma kokaina nekoliko godina ranije.

Osuđen je tada na četiri godine zatvora, ali je odmah pušten na slobodu jer je u istražnom zatvoru veći dio kazne već bio izdržao. Sada se sumnja da je na švercu kokaina zaradio oko 17 milijuna eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!