Šurjak podnio ostavku u Hrvatskoj odvjetničkoj komori

Vijesti 30. kol 202212:16 1 komentar
Slavko Midzor/PIXSELL

U akciji, koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Svih petero uhićenih u golemoj pljački Ine ostaje u istražnom zatvoru.

Iz Hrvatske odvjetničke komore, koja je u ponedjeljak objavila da je osumnjičenom Josipu Šurjaku zabranjeno prakticiranje odvjetnišva, danas javljaju da su primili njegovu neopozivu ostavku na dužnosti u tom tijelu.

VEZANE VIJESTI

“Hrvatska odvjetnička komora zaprimila je u utorak 30. kolovoza 2022. godine neopozivu ostavku Josipa Šurjaka, odvjetnika u Zagrebu, na dužnost predsjednika Hrvatske odvjetničke komore i na sve druge dužnosti u tijelima, radnim grupama i komisijama Hrvatske odvjetničke komore.

Nadležna tijela Hrvatske odvjetničke komore će, povodom zaprimljene ostavke Josipa Šurjaka, poduzeti sve potrebne radnje u skladu sa Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore”, stoji u priopćenju.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare