Susjeda opisala trenutke užasa u Kaštel Štafiliću: “Prije policije i Hitne sam bila tu i nažalost čula te jauke i tuču”

Teški incident dogodio se sinoć u Kaštel Štafiliću u kojem su dvije osobe ranjene i to jedna pucnjevima iz vatrenog oružja, a druga udarcima sjekirom u glavu. Jedan od dvojice muškaraca, inače pripadnik HGSS-a životno je ugrožen. Napadač je uhićen i od prije je poznat policiji.

S lisicama na rukama i ozljedama na licu, 58-godišnji Joško Krivić doveden je na mjesto odakle je krenuo u krvavi pohod u svoju kuću. Prvo je pucao kroz zatvorena vrata, a onda počeo pucati po 46-godišnjaku, neslužbeno jer je parkirao automobil ispred njegova ulaza.

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava i daljnja odluka je onda naravno na Državnom odvjetništvu”, izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Dok je 46-godišnjak bespomoćno ležao, počinitelj je još jednom upotrijebio oružje, ovog puta dvije sjekire, a jednom je po glavi udario 46-godišnjaka koji je pomagao unesrećenom. Tada je nastala tuča u kojoj su mještani pokušali obuzdati počinitelja. Unatoč snažnom udarcu, muškarac se digao i suprotstavio napadaču. Priskočili su i drugi, izbili mu sjekire iz ruke i svladali ga.

Počinitelj odveden u policiju

Krivić je nakon medicinske obrade odveden u policiju, ima slomljen nos i nagnječenje pluća. Muškarac koji je dobio sjekirom u glavu ima frakturu lubanje i van je životne opasnosti, dok je 46-godišnjak nakon operacije još uvijek životno ugrožen.

“Pacijent koji je najteže stradao njega trenutno budimo. Još uvijek nije pri svijesti. Još uvijek je pod sedativima, trenutno ga budimo i očekujemo i nadamo se najboljem, ali ne možemo još reći da je izvan životne opasnosti” objasnio je Josip Krnić, pročelnik OHBP-a KBC Splita.

Radi se o recidivistu

Krivić je recidivist. U dosjeu, kako doznajemo, već ima jedan pokušaj ubojstva. Da je problematičan kažu i ostali susjedi koji su svjedočili sinoćnjim scenama.

“Prije policije i Hitne sam bila tu i nažalost čula te jauke i tuču. Mislim tu su mogle dvije obitelji biti obilježene za cijeli život, a tu se dugo rade problemi, smeta zvonik, smeta crkva, moja kćer je tu parkirala. Ali zbog parkinga ovakvo nešto pa nije čovjek njemu ušao u dvor, nego parkirao na ulici kao i svi”, rekla je Danijela Vušković iz Kaštel Štafilića.

Pa je 46-godišnjak stradao samo zbog toga što je automobil parkirao ispred njegove kuće. Inače, riječ je o pripadniku HGSS-a i svi ga opisuju kao dobrog čovjeka.

“Sve skupa nas je to šokiralo. Mislim da je šokiralo svakog normalnog, pogotovo nas, njegove kolege i prijatelje. Nama je sada u ovom trenutku najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i da se vrati nama u službu”, kazao je pročelnik HGSS stanice Split, Branimir Jukić.

Krivića sada najvjerojatnije čeka jednomjesečni istražni zatvor, a zbog pokušaja ubojstva mogao bi dobiti najmanje pet godina zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!