Sutkinja kojoj je na Uskrs zapaljen auto: U šoku sam, ali nisam iznenađena

Vijesti 10. tra 202308:19 1 komentar
Dubravka Petric/Davor Javorovic/PIXSELL

U središtu Osijeka na Uskrs, oko 6 sati ujutro, izgorio je automobil u vlasništvu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač. Riječ je o sutkinji koja je proteklih nekoliko godina vodila niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka.

“Ja sudim 22 godine i kroz to vrijeme naravno da se uvijek jednoj strani zamjeriš i uvijek postoji neka takva mogućnost. Međutim, opet ću reći, ja takvih saznanja nemam, ni posrednih niti neposrednih. Činjenica je da sam u šoku. Jer probuditi se na uskršnje jutro i da vidiš da ti gori auto i čuješ eksplozije ispod prozora zaista je šokantno”, rekla je za HRT sutkinja. Vlasta Šimenić Kovač.

“Međutim, moram reći, iznenađena nisam jer, s obzirom na događanja koja su se zadnje vrijeme provlačila po medijima, obzirom na općepoznate činjenice vezano za probleme kod nas na sudu i s tim u vezi, moram reći da je opće mnijenje da su suci korumpirani, da suci nisu dobri, da se suci ponašaju na način na koji se suci ne bi trebali ponašati. Ja smatram da, s obzirom na određene anomalije koje postoje, postoje dakle svagdje, u svakom segmentu društva i da zbog toga stvari ne treba generalizirati. Većina nas radi pošteno i odgovorno svoj posao. Ja bih jedino apelirala da mi kao suci ne trpimo nikakvu zaštitu, da smo vrlo izloženi, na kraju vidite da i ovo što se danas dogodilo, to govori”, dodala je.

Na pitanje što očekuje od države kada je zaštita sudstva i sudaca u pitanju rekla je kako očekuje da se država počne brinuti o njima.

“Očekujem da se počne brinuti o svojim sucima, odnosno o osobama koje je država imenovala da stupe na ovu dužnost i da donose presude u ime Republike Hrvatske”, istaknula je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare