Suverenisti traže od Milanovića da se očituje o uvođenju eura

Vijesti 14. lis 202116:00 > 16:111 komentar
novac, pare, lova, euro, euri,
Unsplash / Ilustracija

Hrvatski suverenisti pozvali su u četvrtak predsjednika Republike Zorana Milanovića da se očituje o uvođenju eura, odnosno zaštiti hrvatske kune jer je, ističu, dobio legitimitet na izborima, a još nisu čuli njegov stav o tom ključnom pitanju.

“Uvođenje eura je ključna tema za političku i ekonomsku budućnost Hrvatske i smatramo da predsjednik Zoran Milanović mora jasno i glasno iznijeti svoj stav oko uvođenja eura, odnosno zadržavanju hrvatske kune, ali i o raspisivanju referenduma i promocije veće demokracije u hrvatskom političkom i društvenom životu”, poručio je Marko Milanović Litre.

Hrvoje Zekanović je s konferencije za novinare pozvao predsjednika da iskaže svoj stav o raspisivanju referenduma “Zaštitimo hrvatsku kunu” koji iniciraju Suverenisti te kaže je li za to da se hrvatski narod očituje oko uvođenja nove novčane jedinice i ukidanja monetarnog suvereniteta, ili se slaže s načinom na koji radi i funkcionira Vlada Andreja Plenkovića.

Marijan Pavliček rekao je da je predsjednik jedan od glavnih komentatora dnevno-političkih zbivanja, pa je dužan iznijeti svoj stav u vezi promjene nacionalne valute.

“Treba reći odlučuju li o tome hrvatski građani na referendumu ili pojedinci u svojim uredima u dogovoru s briselskim moćnicima”, istaknuo je Pavliček.

Dodao je da predsjednik države komentira “puno banalnije teme”, a da je ovo tema koja tišti sve hrvatske građane i odnosi se na sve hrvatske gospodarstvenike i cjelokupni razvoj Hrvatske.

“Hoćemo jasan i glasan stav i mišljenje predsjednika države odlučuje li o tome hrvatski narod ili briselski moćnici”, poručio je čelnik Suverenista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar